Roihuvuoren uusi venezuelalainen Coco Grill on lähiöravintoloiden aatelia

Kuin tilauksesta! Roihuvuoressa on ollut nyt kuukauden verran uusi ravintola, jollaista alue on todella kaivannut. Venezuelalais-suomalaisen pariskunnan avaama Coco Grill korvasi samalla paikalla aiemmin toimineen Ristorante Centron Roihuvuoren moskeijan naapurissa, osoitteessa Tulisuontie 1.

Ravintolatarjonta on tähän saakka ollut Roihuvuoren ostarilla pääosin juuri sitä, mitä kaupunkikeskustojen ulkopuolella yleensä: kebabia, pizzaa ja keskikaljaa. Vähän etelämpää Roihuvuorentien varrelta löytyy kahvila Roi, ja Zheng Sushi Barista saa mitä mainiointa sushia, mutta yhtä kaikki Coco Grill on tervetullut lisä alueen ravintolatarjontaan.

Karibian makuja

En ole koskaan käynyt Venezuelassa enkä siis tunne venezuelalaista keittiötä. Kirjoitan tätä siltä pohjalta mitä näin ja maistoin uteliaana ensikertalaisena, tietämättä miltä sama annos maistuisi Venezuelassa. Joskus vuosia sitten minun piti matkustaa maahan, ja vaikka reissu ei toteutunut, sen verran ehdin painaa mieleeni, että Karibianmeren rannalla sijaitseva Venezuela on ilmastoltaan trooppinen. Maantiede muistui taas mieleen, kun maistelin Coco Grillin friteerattuja keittobanaaneja, kalaa ja äyriäisiä.

Cevichejä on monenlaisia. Tässä venezuelalainen versio.

Cevichejä on monenlaisia. Tässä venezuelalainen versio.

O kehui alkuruuaksi syömäänsä tonnikalatäytteistä avokadoa, aguacate relleno con atún.

O kehui alkuruuaksi syömäänsä tonnikalatäytteistä avokadoa, aguacate relleno con atún.

Olen tiennyt, että latinot Etelä-Amerikan eri maissa valmistavat vähän erilaisia ruokia, joita he kutsuvat nimellä ceviche. Perulaiset ja minä olemme taipuvaisia uskomaan, että perulainen versio on se verdadero, the real deal. Coco Grillin alkuruokalistalla oli venezuelalainen ceviche ja täytyihän se testata. Surimista ja simpukoista tehty merellinen ”salaatti” oli hyvää, mutta umpipuolueellisena Perú-fanina täytyy sanoa, että perulaisten versio on ytympi. Tätä ei pidä lukea moitteeksi Coco Grillin versiolle, vaan lähinnä minun makumieltymyksekseni.

Halpaa ja erinomaista

Pääruuaksi söin päivän kalan merenelävillä. Täydellisen rapeaksi paistettu kala oli lohta ja hyvä niin – kalan kuuluu olla sitä, mitä täältä saa tuoreena. Lautasella oli myös kaksi jättikatkarapua, simpukoita, salaattia ja ihania paistettuja banaaninpaloja. Hintaansa nähden (16,90e) annos oli todella runsas ja herkullinen. Ollapa siellä Karibialla, niin merenelävät saisi pöytään käyttämättä niitä pakastimen kautta, mutta hyviä ne olivat näinkin.

Coco Grillin päivän kala eli lohta a la marinera con tostones.

Coco Grillin päivän kala eli lohta a la marinera con tostones.

Haute cuisine -tyyppinen ruokahifistely on Etelä-Amerikassa vielä melko uutta, ja Venezuelan poliittisessa tilanteessa voisin kuvitella, että Venezuelassa se on vielä marginaalisempaa, en tiedä? Minusta eri latinokeittiöiden parasta antia ovatkin maukkaat vähän kotiruokamaiset herkut. Juuri siinä genressä operoivat niin Coco Grill kuin Helsingin perulainen ravintola La Morena, josta kirjoitin aiemmin. Enkä viittaa kotiruokamaisuudella mihinkään makaronilaatikkotylsyyteen, vaan isoäitien reseptejä kunnioittavaan herkkutteluun, jollaista italialaisetkin harrastavat.

Kahden ruokalajin jälkeen jaoimme jälkiruoaksi omenapiirakka-annoksen, juomina meillä oli venezuelalaista hedelmämehua, limua ja kahvit. Kun lasku oli vain noin 27 euroa per naama, ei voi kuin hihkua ja taputtaa uusille yrittäjille. Coco Grillin hinta-laatusuhde on erinomainen. ¡Bravo!

Kerrankin erinomaista ravintolaruokaa kanasta: Revittyä kanaa ja friteerattuja maissileipiä.

Kerrankin erinomaista ravintolaruokaa kanasta: Revittyä kanaa ja friteerattuja maissileipiä.

Söimme viikonloppuna Coco Grillissä ensimmäistä kertaa, ja kuulin ilokseni, että asiakkaat ovat jo löytäneet paikkaan aika hyvin, vaikka omistajat eivät ole vielä ehtineet edes mainostaa ravintolaansa. Edulliselle ja hyvälle ruualle on siis kysyntää lähiössäkin. En voi muuta kuin toivoa Coco Grillille menestystä ja pitkää ikää, että päästään nauttimaan venezuelalaisista herkuista jatkossakin.

-Anne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s