Kirjani tuli painosta!

Kuva

Kirjan kannen suunnitteli Katri Timonen.

Totta se on, esikoisteokseni on nähnyt päivänvalon. Jei! En ole vielä päässyt sitä hypistelemään, koska omat kappaleeni ovat vasta postissa matkalla Helsinkiin. Olen aika innoissani, olkoonkin, että kyseessä on omakustanne. Kirjan toimittamisessa sivutoimisena harrastuksena vierähti sen verran monta vuotta, että on melkoisen palkitsevaa saada vihdoin valmis teos käsiinsä.

Rakas Eevani – Onni Kaurasen vuodet rintamalla on sotapäiväkirja, joka kertoo pappani vaiheista talvi- ja jatkosodissa. Mummuni Eeva säilytti läpi vuosien kirjeet, jotka pappa kirjoitti rintamalta kotiin. Ennen kuolemaansa mummu jätti kirjeet tyttärelleen, tädilleni Kirstille, joka puolestaan antoi ne minulle. Ajatuksena oli ensin vain kirjoittaa kirjeet puhtaaksi, jotteivät papan sanat katoaisi haurastuvan kirjepaperin mukana.

Sotasensuurin vuoksi kirjeissä ei saanut juuri kertoa sotatapahtumista tai mainita mitään paikannimiä. Sen vuoksi halusin selvittää, missä pappani Onni oli oikeastaan taistellut ja kulloinkin liikkunut. Selvitystyöni pohjalta kirjoitin kirjeille kehyskertomuksen, joka toivottavasti onnistuu laittamaan kirjeet oikeaan kontekstiin.

Blogilla on tarkoitus olla monta käyttötarkoitusta, mutta näin ensialkuun aion jakaa täällä kokemuksiani mikrosotahistorian penkomisesta ja omakustannekirjan kirjoittamisesta. Kokemuksistani saattaa olla hyötyä muille, jotka suunnittelevat omien sukulaistensa sotavaiheiden selvittämistä.

-Anne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s